ZWARTE BANANEN IJS
Hergebruiken i.p.v. weggooien, no waste!
Ingrediënten
4 overrijpe bananen
2 dl slagroom
1 kopje espresso
1 (biologische) citroen

Bereiding
– Waarom zwarte bananen? Als bananen te lang op de fruitschaal liggen, krijgen ze zwarte plekjes. Wij denken vaak dat ze dan niet meer lekker zijn. Dus gooien we ze weg. Maar dat doen we vanaf nu niet meer!
– Leg de bananen die zwart worden in de diepvriezer en laat ze helemaal bevriezen.
– Schil de bananen met een dunschiller en snijd ze dan in kleine stukjes. Doe ze samen met de slagroom, de koffie en 1 eetlepel citroensap en eventueel wat citroenrasp in een hoge beker. Pureer het geheel met een staafmixer en je hebt heerlijk puur bananenijs. Serveer het ijs direct!
Tips
Je kunt de room ook vervangen door sinaasappelsap voor een slankere variant.
Voeg 1 eetlepel pindakaas en wat pinda’s toe voor een andere variant.
Ook lekker om wat likeur 43 toe te voegen