WALNOTENPESTO PASTA MET CHERRYTOMAAT
Snel te maken en ook nog een heerlijke pasta
Ingrediënten
100 g walnoot
320 g dikke spaghetti
100 g geraspte pecorino
90 ml olijfolie
30 g basilicum
30 g rucola
zout en peper
1 biologische citroen
200 g cherrytomaat

Bereiding
– Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
– Rooster de tomaatjes in een voorverwarmde oven van 200˚C in ongeveer 15 minuten, met wat olie, zout en peper.
– Maak een pesto van de pecorino, walnoot, olijfolie, basilicum, rucola, zout, peper en wat citroenrasp met een blender op pulse stand.
– Kook de pasta volgens de verpakking.
– Giet de pasta af, schep er direct de pesto en de geroosterde tomaatjes doorheen.
– Serveer met wat extra citroenrasp en eventueel versgemalen peper naar smaak.
Tips
Je kunt de pecorino kaas vervangen door iedere andere harde kaas naar keuze. Ook lekker met belegen boerenkaas.