WALDORF SALADE
Fris en fruitig!
Ingrediënten
½ knolselderij
4 stengels bleekselderij
500 g rode druiven
2 Granny Smith appels
100 g walnoten
Dressing:
2 el mayonaise
2 el zure room
2 el appelciderazijn
1 el grove mosterd
1 el citroensap
zout en peper

Bereiding
• Schil de knolselderij schoon, snijd deze in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
• Breng water met wat zout aan de kook en blancheer de knolselderij ongeveer 4 minuten en spoel af met koud stromend water. Laat helemaal koud worden.
• Halveer de druiven, schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in even dunne reepjes als de knolselderij. Besprenkel ze wel met wat citroensap dan kleuren ze niet bruin!
• Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
• Meng alle ingrediënten voor de dressing.
• Doe alles in een grote kom en meng de dressing erdoor.
Tips
Ook lekker met andere noten en rozijnen.
De klassieke Waldorfsalade is met witte druiven.