VEGAN PASTA A LA FUNGHI

1 personen
0:15 uur
Inzender: BZ

Heerlijke vegetarische pasta met paddenstoelen

Ingrediënten

250 g spaghetti
½ ui
3 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 bakje paddenstoelen
100 g kastanjechampignons
1 pakje plantaardige room
2 el edelgistvlokken
1 el sojasaus
½ tl chilivlokken
groente bouillonblokje
snufje zout en peper
1 el maïzena + 2 el water

Bereiding

– Kook de pasta gaar in een pan kokend water + een snufje zout.
– Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
– Snijd de champignons en paddenstoelen in kleinere stukken.
– Verhit een lepel olijfolie in een pan en fruit vervolgens de ui en knoflook. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze mee.
– Voeg de plantaardige room en alle kruiden toe. Roer dit goed door elkaar en laat 2 minuten staan.
– Meng de maïzena met koud water en giet dit bij de roomsaus. Blijf roeren totdat de roomsaus iets dikker wordt. Maak verder op smaak met versgemalen peper.
– Giet de spaghetti af en meng dit door de roomsaus.

Tips

Ook lekker om verse tijm toe te voegen of extra oesterzwammen in reepjes te scheuren en te bakken