SPINAZIE GNOCCHI

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Een gerecht dat lekker vult

Ingrediënten

500 g ricotta
100 g geraspte Parmezaanse of boerenkaas
2 eieren
150 g bloem
1 el citroenrasp
200 g (diepvries)spinazie
175 g griesmeel
2 lente-uitjes
2 dl creme fraîche
versgemalen peper

Bereiding

– Doe de ricotta samen met 50 g van de geraspte kaas, de losgeklopte eieren, de gezeefde bloem, citroenrasp en de (ontdooide) fijngehakte spinazie in een kom.
– Kneed het geheel tot een homogene massa of gebruik een keukenmachine.
– Voeg dan het griesmeel toe en kneed het opnieuw tot een stevig deeg ontstaat. Verdeel dit in vier stukken, rol hier rollen van ± 30 cm van op een bloem bestoven werkvlak en snijd ze vervolgens in stukjes van 1 cm.
– Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met wat zout en kook de gnocchi hier in ongeveer 6 minuten al dente (bijna gaar) in. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken.
– Snijd de lente-uitjes heel fijn en verwarm ze samen met de crème fraîche, wat zout en versgemalen peper, schep hier de spinazie-gnocchi door en laat ze op een hoog vuur meewarmen

Tips

Serveer de gnocchi met de rest van de kaas en nog wat versgemalen peper.