SOBANOEDELS MET GEMBER

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Zo mooi dit gerecht in die prachtige kommen

Ingrediënten

200 g sobanoedels
2 el crispy chili olie
2 el sojasaus
100 g verse gember
1 sjalot
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
7 dl groentebouillon
3 el panko (Japans paneermeel)
1 bosje verse koriander

Bereiding

– Kook de sobanoedels, zoals op de verpakking staat beschreven en spoel met koud water af.
– Schil de gember en snijd deze vervolgens heel fijn. Snipper de sjalot en knoflook ook heel fijn.
– Doe de helft van de gember met de sjalot, knoflook en groentebouillon in een pan. Breng aan de kook en laat 30 minuten op een laag vuur staan.
– Bak de andere helft van de gember met de in ringetjes gesneden bosui tot goudbruin in de olijfolie. Voeg dan de panko toe en bak dit mee tot goudbruin.
– Serveer de noedels in de bouillon met het gebakken gember-pankomengsel en verse koriander.