SLA SOEP MET VOORJAARSGROENTEN

5 personen
0:15 uur
Inzender: BZ

Gezonde en makkelijk te maken soep

Ingrediënten

2 kroppen sla
1 courgette
100 g tuinerwtjes of peultjes (mag ook diepvries)
100 g worteltjes
2 bosuitjes
versgemalen peper en zout
lavas (maggiplant)
100 g gezouten amandelen
50 g boter
8 dl groentebouillon
pesto

Bereiding

– Haal de slabladen los tot het laatste blad en was de sla, sla ze droog in een doek of in de slacentrifuge. Snijd de sla vervolgens in reepjes.
– Verwarm de boter in een pan met dikke bodem, voeg de sla toe en smoor ze even, schenk vervolgens de bouillon erop en laat de soep op een laag vuur ongeveer 5 minuten koken.
– Maak intussen de overige groenten schoon en snijd de courgette in kleine blokjes, de worteltjes en bosuitjes in plakjes of ringetjes. Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water met wat zout, doe dit ook 3 minuten met de worteltjes.
– Pureer de soep met een staafmixer, voeg de peultjes, courgette, wortel en bosui toe en laat deze meewarmen.
– Maak de soep verder op smaak met wat lavas en versgemalen peper naar smaak.
– Serveer de slasoep met voorjaarsgroenten met vers afgebakken brood besmeerd met pesto.

Tips

is er geen kropsla dan kun je deze soep met iedere andere slasoort maken alleen wordt de kleur én de smaak dan iets anders.
Lavas doet het als kruidenplant heel goed in een pot, deze sterft af in de winter maar komt in het voorjaar weer op en geeft een heerlijke Maggi-smaak aan al je gerechten. Je kunt het meekoken of op het laatst fijngesneden toevoegen