RODE CURRY MET BLOEMKOOL

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Fijn deze bloemkool curry

Ingrediënten

2 ui
3 tenen knoflook
5 cm gember
1 chilipeper
4 dl tomaten passata
50 g tamarindepasta
2,5 dl groentebouillon
2 el kokosrasp
500 g bloemkool

Specerijenmix:
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 st gedroogde chilipeper
½ tl kurkuma
2 tl mosterdzaad

Bereiding

• Maak eerst de rode curry. Maak de ui, knoflook en gember schoon en snijd ze heel fijn.
• Rooster de specerijen(mix) in een droge koekenpan al opscheppend en maal ze dan fijn in de vijzel.
• Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan, fruit hier het ui/knoflook/gembermengsel in, voeg dan de specerijenmix toe.
• Voeg de passata, tamarindepasta, groentebouillon en kokosrasp toe en breng dit op een laag vuur aan de kook.
• Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Voeg deze toe aan de rode curry. Kook dit 15-20 minuten, voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.
• Serveer met gekookte rijst, verse koriander en mangochutney.

Tips

Ook lekker met broccoli.
Serveer er naanbrood bij.