RENDANG MET JACKFRUIT

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Jackfruit smaakt naar vlees dus leuk om te proberen!

Ingrediënten

1 puntpaprika
1 rode peper
5 cm gember
10 kemirinoten
1 el gemalen koriander
1 el kurkuma
1 tl gemalen komijn
2 el sambal
2 uien
2 tenen knoflook
800 g jackfruit uit blik
1,5 dl zonnebloemolie
3 stengels citroengras
2 laurierblaadjes
4 dl groentebouillon
50 g santen
25 g gemalen kokos

Bereiding

– Maak een boemboe van de paprika, rode peper, gember, kemirinoten, gemalen koriander, kurkuma, komijn en sambal door ze in een blender te pureren of doe alles in een hoge kom en gebruik een staafmixer.
– Snipper de ui en knoflook. Fruit die aan in de olie in een pan. Voeg de boemboe toe en laat even stoven.
– Voeg dan de citroengras, laurier en afgespoelde jackfruit toe met de groente bouillon. Laat dit 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
– Voeg zout en peper naar smaak toe en doe ten slotte de santen en kokos erbij.
– Serveer met gekookte rijst of met gebakken patat

Tips

Een boemboe is een kruiden/specerijenmengsel dat de smaak aan een gerecht geeft