RATATOUILLE
Een bij elkaar geraapt gerechtje!
Ingrediënten
250 g gedroogde witte bonen (dag van tevoren laten weken)
400 g flespompoen
1 rode paprika
2 courgette
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 rode ui
1 el tomatenpuree
400 g Roma tomaat
2 el witte wijnazijn
zout en peper
verse basilicum

Bereiding
– Kook de bonen in 30 minuten gaar in het weekvocht.
– Verwarm de oven op 220˚C.
– Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes en snijd de courgette, de aubergine, de ui en de geschilde pompoen in dunne plakjes en de schoongemaakte paprika in reepjes.
– Snijd de tomaten in blokjes.
– Leg de groenten, zonder de tomaat, op een bakplaat, besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
– Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven 20 minuten.
– Ontzuur de tomatenpuree in een pan op laag vuur, voeg de tomatenblokjes toe samen met de gegrilde groenten en de gekookte bonen, voeg ten slotte de witte wijnazijn toe. Laat dit 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
– Serveer met verse basilicum.
Tips
Lekker met vers afgebakken brood of pasta.
Gebruik witte bonen uit pot of blik, spoel ze af onder koud stromend water. Deze hoef je niet eerst te koken, maar kun je samen met de geroosterde groenten toevoegen