RAGÚ BOLOGNESE
Je mist het gehakt helemaal niet!
Ingrediënten
4 wortelen
2 uien
4 teentjes knoflook
300 g oesterzwammen
60 g kastanjechampignons
4 tomaten zonder zaadlijsten
120 ml olijfolie
70 g misopasta
40 g harissa
4 el tomatenpuree
90 ml sojasaus
2 tl komijnzaad (gevijzeld)
180 g linzen uit blik
1 l groentebouillon of paddenstoelenbouillon
160 g kokosroom (santen)
1 dl rode wijn
200 g pappardelle

Bereiding
– Maak alle groenten schoon en snijd de wortel in plakken, snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de paddestoelen kleiner en de tomaat, zonder zaadlijsten in stukjes. Doe ze in een keukenmachine en pureer ze.
– Meng de olijfolie, miso, harissa, tomatenpuree, sojasaus en komijnzaad en bak ze in een braadpan. Voeg de gepureerde groenten toe en warm het even door.
– Voeg dan de linzen, groentebouillon, kokosroom en rode wijn toe en laat nog minimaal 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
– Kook intussen de pasta zoals op de verpakking beschreven.