Quiche met paddestoelen en geitenkaas
Heerlijke smeuïge quiche
Ingrediënten
Olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Witte wijnazijn
600 gram champignons (schoongeveegd, in plakjes)
1 rol hartige taartdeeg
1 eetlepel gedroogde tijm
4 eieren
125 ml slagroom
75 gram geitenkaas, verbrokkeld
2 eetlepels walnoten, grof gehakt.

Bereiding
Verwarm de oven op 180°.
Fruit uien en knoflook ongeveer 3 minuten. Blus af
Met azijn. Voeg champignons en azijn toe en bak ze 5 min
mee.
Bekleed de bakvorm met deeg.
Klop de eieren los met slagroom en de helft vd geitenkaas
Op smaak brengen met peper en zout.
Verdeel het bakmengsel (champignons+uien) over de bodem
en giet het mengsel er overheen.
Verbrokkel de rest vd geitenkaas en walnoten er overheen.
Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten.
Smullen !
Tips
In plaats van hartige taartdeeg kun je ook
bladerdeegplakken voor de bodem nemen (vriezer)
De smaak van geitenkaas is níet overheersend !
Als je niet houdt v geitenkaas kun je natuurlijk ook n andere
kaas nemen.