POLENTAKOEK MET GEROOSTERDE TOMAAT
Weer eens wat anders
Ingrediënten
750 ml melk
150 g fijn maismeel
3 peulen kardemom
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 dl olijfolie
5 eieren
1 eidooier
6 tomaten
150 g cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
zout en peper

Bereiding
– Verwarm de melk op een laag vuur samen met wat zout en de gekneusde kardemom, voeg al roerend het maismeel toe. Blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. Dan zachtjes koken tot het indikt.
– Roer er dan de geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie door, laat het door en door afkoelen.
– Verwarm de oven voor op 180˚C.
– Scheid de eieren, klop de eiwitten in een ontvette kom stijf.
– Roer de eidooiers samen met versgemalen peper door het maismeel-mengsel. Spatel dan het stijfgeslagen eiwit er voorzichtig door heen.
– Bekleed een taartvorm, doorsnede 20 cm, met bakpapier en giet hier het polentamengsel in. Bak de polenta in 30 minuten gaar.
– Snijd tomaten klein, halveer de kleine tomaatjes en snijd de knoflook in plakjes.
– Doe alles op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ongeveer 20 minuten, samen met de polentakoek, in de oven.
Tips
Vervang de Parmezaanse kaas door belegen boerenkaas