PASTA MET DOPERWTEN EN CITROEN
Pasta met een fris zuurtje
Ingrediënten
450 g fusilli
50 g zonnebloempitten
2 tenen knoflook
30 g verse peterselie
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
375 g diepvries doperwten
400 g ricotta
1 citroen (de geraspte schil + 2 à 3 el sap)
60 ml olijfolie + extra
geraspte Parmezaanse kaas
gedroogde chilipeper
zout en peper

Bereiding
-Breng een ruime pan met water aan de kook en zorg dat er flink wat zout in zit. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
-Rooster intussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
-Doe de geplette knoflooktenen, de fijngehakte peterselie, oregano en de tijm in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe er 225 gram van de doperwten bij, samen met de ricotta, de rasp en het sap van de citroen, de olijfolie en zout en peper. Pulseer kort, tot je een saus hebt maar nog wel stukjes doperwt ziet zitten.
-Meng het ricottamengsel door de uitgelekte pasta, samen met de rest van de doperwten. Voeg indien nodig een beetje van het achtergehouden kookwater toe, om de pasta lekker smeuïg te maken.
-Schep de pasta op de borden en bestrooi met de zonnebloempitten, gedroogde chili, Parmezaanse kaas en eventueel nog wat zout. Druppel er tot slot nog wat extra olijfolie overheen.