PANNETJE EIEREN
Lekker eiergerecht
Ingrediënten
1 rode ui
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 el harissa
2 tl tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
5 grote tomaten
400 g kidneybonen uit blik
4 eieren
1 dl Turkse of Griekse yoghurt
verse koriander en munt

Bereiding
• Gebruik een pan met deksel en dikke bodem.
• Snipper de schoongemaakte ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in de olie.
• Voeg dan de komijnpoeder toe. Fruit even mee en voeg dan de tomatenpuree en harissa toe.
• Rasp de tomaten boven een kom op een grove rasp.
• Voeg de uitgelekte bonen en geraspte tomaat toe, laat even pruttelen op een laag vuur. Maak kuiltjes met een grote soeplepel in het bonenmengsel en breek de eieren in de kuiltjes. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar worden.
• Laat intussen de yoghurt uitlekken, in een zeef met een doek, hak de kruiden fijn. Roer ze door de uitgelekte yoghurt. Maak eventueel verder op smaak met zout en peper.
• Serveer het pannetje met de kruiden-yoghurt en eventueel wat brood.
Tips
Dit gerecht kan ook in de oven (160˚C) gegaard worden.