PANEER BUTTER MASALA

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Alles uit India is toch lekker?

Ingrediënten

3 el boter
2 el zonnebloemolie
1 ui
1 el gember-knoflookpasta
½ tl peperkorrels
2 tomaten
2 groene pepers
8 cashewnoten
8 ongebrande amandelen
1 laurierblad
½ tl kurkumapoeder
1 tl chili poeder
1 tl zout
2 x 250 g Paneer (Indiase kaas)
1 tl garam masala
75 ml slagroom

Bereiding

– Maak de ui schoon, snijd deze grof en fruit hem samen met de gember-knoflookpasta en peperkorrels in de boter met zonnebloemolie gedurende 5 minuten.
– Snijd intussen de tomaten in grove stukken en de pepers in stukken.
– Stoof dit samen met de noten in de pan met kruiden nog 10 minuten met deksel. Haal het van het vuur en pureer glad met een staafmixer, voeg dan 1,5 dl water toe.
– Voeg ten slotte het laurierblad, de kurkuma, chilipoeder, in blokjes gesneden helft van de Paneer, zout, garam masala en slagroom toe. Laat het geheel op een laag vuur nog 20 minuten koken.
– Bak de overige Paneer in een laagje zonnebloemolie in een pan op hoog vuur goudbruin.

Tips

Serveer de Paneer butter masala met gekookte rijst of met naanbrood.