PALAK PANEER
Hello India!
Ingrediënten
2 uien
4 teentjes knoflook
3 cm gemberwortel geraspt
1 groene peper
4 el zonnebloem olie
2 tl korianderpoeder
1 tl komijn poeder
1 tl garam masala
500 g spinazie gewassen
250 g Paneer (Indiase kaas)
50 ml slagroom
citroensap
zout en peper

Bereiding
– Maak de ui, knoflook, gember en peper schoon. Snipper de ui fijn, rasp de knoflook en gember en hak de peper fijn.
– Fruit de ui met koriander, komijn en garam masala. Voeg dan de knoflook, gember en peper toe. Laat dit al omscheppend 8 minuten bakken.
– Voeg dan de spinazie toe, blijf omscheppen tot deze helemaal geslonken is. Laat even afkoelen en pureer het in een blender met de slagroom. Of gebruik een staafmixer.
– Snijd de paneer in blokjes en bak ze in olie tot mooi bruin.
– Voeg toe aan de spinazie en breng op smaak met zout peper en citroensap.
Tips
Serveer met gekookte zilvervliesrijst.
Paneer is een Indiase kaassoort die lijkt op halloumi, een Griekse geitenkaas die heel makkelijk te grillen/bakken is.