OVENSCHOTEL MET PASTINAAK
Een ovenschotel met een vergeten groente
Ingrediënten
500 g pastinaken
350 g aardappelen
200 g uien
2 grote tenen knoflook
boter
zout en versgemalen peper
300 g belegen boerenkaas
1 ½ dl melk
fijngehakte platte peterselie

Bereiding
– Verwarm de oven op 200°C.
– Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schil ze.
– Schil de aardappelen en was ze. Snijd de pastinaken en de aardappelen in heel dunne plakjes en meng die door elkaar.
– Pel de uien en de knoflook en snijd ze in dunne ringen.
– Verhit wat boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze vervolgens door de andere groenten.
– Vet een hoge ovenschotel in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeel wat klontjes boter over de groenten, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af.
– Bak de pastinaak-aardappelschotel 60 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen een kaassaus door de kaas in de melk op te lossen op een laag vuur en voeg daaraan de gehakte peterselie toe.
– Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover.
Tips
Vervang de pastinaak door winterwortel