ORZO MET POMPOEN EN SALIE
Weer eens wat anders
Ingrediënten
370 g orzo
1 flespompoen
2 el olijfolie
3 tenen knoflook
zout en peper
2 dl plantaardige room of melk
1,5 dl groentebouillon
4 el edelgistvlokken
1 tl chilivlokken
100 g verse of diepvriesspinazie
10 g salie blaadjes
15 gr plantaardige margarine

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200˚C.
– Snijd de pompoen in stukken, besmeer met wat olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen 30 à 40 minuten in de oven.
– Verwarm de bouillon.
– Doe de geroosterde pompoen samen met de gepelde knoflookteentjes, chilivlokken, room en edelgistvlokken in een blender. Voeg tijdens het pureren beetje bij beetje de groentebouillon toe, totdat een mooie gladde puree/saus ontstaat.
– Breng water aan de kook en kook de orzo gaar in 10 minuten, giet af en roer er wat olijfolie door.
– Smelt intussen de boter en bak de salieblaadjes ongeveer 2 minuten. Haal de salieblaadjes uit de pan en houd ze apart.
– Bak de spinazie in de pan, waarin je de salie hebt gebakken en schep om totdat het iets geslonken is.
– Voeg nu de orzo en pompoensaus toe en meng alles goed door elkaar.
– Serveer met de gebakken salieblaadjes en eventueel verder op smaak gemaakt met versgemalen peper.
Tips
Orzo is een pasta soort die lijkt op rijst, je kunt deze vervangen door alle pasta naar keuze of door zilvervliesrijst.