MAPO TOFU
Ontzettend lekker en fijn gerecht
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
4 stuks bosui
2 el zonnebloem olie
2 el crispy chili olie (supermarkt)
3 el tomatenpuree
3 el hoisinsaus
4 el sojasaus
400 g oesterzwammen
5 dl groentebouillon
1 el maïzena
2 el water
375 g tofu

Bereiding
– Maak de knoflook, gember en bosui schoon en snijd ze allemaal heel fijn. Houd ongeveer 4 eetlepels bosui apart en fruit de rest al omscheppend heel kort in de zonnebloemolie.
– Voeg dan, op een laag vuur, de crispy chili olie, tomatenpuree, hoisin en sojasaus toe en roer dit tot een gladde saus.
– Bak de oesterzwammen samen met de achtergehouden bosui, voeg de gemaakte saus samen met de groentebouillon toe, laat dit op een laag vuur doorwarmen.
– Maak intussen een papje van de maïzena en wat koud water, roer dit vervolgens bij de oesterzwammen en laat het binden.
– Snijd de tofu in blokjes, voeg dit ten slotte toe aan de oesterzwammen.
– Serveer de Mapo Tofu met gekookte rijst en verse taugé.
Tips
Ook lekker om als smaakmaker nog wat sesamolie toe te voegen.
Je kunt de oesterzwammen vervangen door een andere paddenstoelensoort.