LASAGNE ALLA MELANZANE

4 personen
0:45 uur
Inzender: BZ

Heerlijke aubergine lasagne

Ingrediënten

100 g gepelde walnoten
1 rode ui
1 bosje verse Italiaanse kruiden
1 scheut rode wijn
2 el tomatenpuree
5 dl gezeefde tomaat
2 grote aubergines
250 g lasagnevellen
180 g ricotta
100 g verse basilicum
100 g mozzarella

Bereiding

– Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn.
– Maak de ui schoon en snipper deze fijn, hak de verse kruiden [dit zijn die Italiaanse kruiden? Of al de basilicum?], doe de ui samen met de kruiden, de rode wijn, tomatenpuree en de gezeefde tomaten in een pan en stoof ze 15 minuten op een laag vuur.
– Snijd de aubergines in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten liggen, zodat het overtollige vocht eruit trekt. Dep ze droog en grill ze dan in een grillpan of koekenpan.
– Verwarm de oven voor op 180˚C.
– Blancheer de lasagnevellen tot ze gaan drijven en leg ze vervolgens op een droge theedoek.
– Knip de basilicum in reepjes, roer ze samen met de gehakte noten door de ricotta. Maak verder op smaak met zout en versgemalen peper.
– Maak de lasagne in een ingevette ovenschaal. Een laagje tomatensaus als eerste, dan een lasagnevellen, dan gegrilde aubergine en wat ricottamengsel. Herhaal dit en eindig met mozzarella-plakken bovenop.
– Bak de lasagne ongeveer 15 minuten boven in de hete oven tot de mozzarella begint te kleuren.

Tips

Strooi eventueel geraspte kaas bovenop de mozzarella.