VEGA LASAGNA

4 personen
1:00 uur
Inzender: Jessica Sikma

Een vegetarische variant met een andere twist

Ingrediënten

olijfolie
300 gram nep gehakt of fijngemalen champignons
600 gram italiaanse roerbakgroente
140 gram tomatenpuree
2 tl gedroogde tijm
800 gram tomatenblokjes
12 lasagnebladen (volkoren)
400 gram cottage cheese
zout
peper
basilicum

Bereiding

Verhit de olie in de pan (wok of hapjespan) en bak het vegetarisch gekat of paddenstoelen. Voeg de roerbakgroenten en de tomatenpuree toe en bak dit circa 5 minuten mee. Voeg de tijm en tomatenblokjes toe en breng het aan de kook. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer af toe door en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek daarna met 1/3 van de lasagnebladen, 1/3 van de rest van de saus en 1/4 cottage cheese. Daarna met 1/3 van de lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en 1/4 van de cottage cheese. Eindig met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de rest van de cottage cheese. Serveer met verse basilicum en wat cottage cheese als garnering.