FRITTATA
Alle restjes kunnen hierin!
Ingrediënten
8 eieren
75 g feta
platte peterselie
1 teen knoflook
200 g spinazie
2 preien
1 gekookte aardappel
10 asperges
50 g gekookte linzen

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200˚C.
– Snijd de feta in kleine blokjes, hak de peterselie en knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en was ze onder stromend water. Snijd de gekookte aardappel in blokjes.
– Bak de asperges 5 minuten in wat olie in een grote koekenpan die ook in de oven kan.
– Klop de eieren los, roer hier de feta, peterselie en knoflook door en maak het verder op smaak met zout en peper.
– Meng de prei, aardappel, asperges, linzen en spinazie er door.
– Verhit nog wat olie in de koekenpan, schenk als de olie goed heet is het ei-groentemengsel in de pan. Laat de frittata aan de randen op het hoge vuur stollen.
– Zet de pan dan nog ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, zodat alles door en door gaar is. Snij de frittata in punten en serveer.
Tips
Frittata kun je maken met groente naar keuze of met left-overs.