Farfalle met linzen-tomatensaus, gepofte aubergine, spinazie & tahin

4 personen
1:00 uur
Inzender: Desmond

Lekker pasta gerecht

Ingrediënten

300 g biologische farfalle
1 pot linzen in kruidige tomatensaus (van Boon)
1 grote aubergine
150 g verse spinazie
1 el tahin (sesampasta)
1 el olijfolie
½ tl gerookt paprikapoeder of komijn (optioneel)
Zout & peper
(optioneel) verse peterselie of munt om af te maken

Bereiding

Aubergine poffen
Verwarm de oven op 220°C.
Prik de aubergine rondom in met een vork, leg op bakpapier en rooster 30–40 min tot de schil zwart blakert en het vruchtvlees zacht is.
Laat iets afkoelen, snijd open en lepel het zachte vruchtvlees eruit.

Pasta koken
Kook de farfalle volgens de verpakking beetgaar. Giet af, maar houd een kopje kookvocht achter.

Saus maken
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de linzen in tomatensaus toe.
Roer de gepofte aubergine erdoor tot het mengsel smeuïg wordt.
Voeg de tahin toe (zorgt voor romigheid) en eventueel een scheutje kookvocht als de saus te dik is.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat paprikapoeder of komijn.

Spinazie toevoegen
Roer de spinazie erdoor tot deze net geslonken is.

Serveren
Schep de farfalle door de saus.
Serveer met verse peterselie of munt en eventueel een drupje extra tahin bovenop