EGG DROP SOUP
Snel en zo lekker en ziet er zo mooi uit in de kommen uit het kerstpakket
Ingrediënten
2 eieren
1 bosui
1 tomaat
1 cm gemberwortel
1 teentje knoflook
1½ tl maïzena
5 dl groentebouillon
zout en peper

Bereiding
– Klop de eieren los in een kom.
– Rasp de gember, snijd de bosui in ringetjes, de tomaat in blokjes. Fruit dit aan in wat olie.
– Maak intussen een maïzenapapje door wat koud water door de maïzena te roeren.
– Schenk de bouillon op de aangefruite groenten, laat het goed warm worden en schenk er vervolgens al roerend het papje bij. Laat de soep licht binden.
– Voeg ten slotte, al roerend het losgeklopte ei erbij. Er ontstaan allemaal ei-sliertjes.
– Maak de soep verder op smaak met zout en peper.
Tips
De naam egg drop soup spreekt voor zich; wordt ook wel egg flower soup genoemd omdat de eisliertjes lijken op een bloem