De lekkerste vega shoarma
Het lekkerste, goedkoopste en vegan shoarma recept
Ingrediënten
300 gram oesterzwammen
2 eetlepels shoarmakruiden
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
Pita’s of Libanees brood
Optioneel:
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– (ingelegde) rode ui

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng deze met de shoarmakruiden en 2el olijfolie.
3. Rooster de oesterzwam 15 minuten in de oven.
4. Verhit vervolgens wat olijfolie in een pan en bak hier kort de fijngehakte knoflook in en voeg hier na 2 minuten de oesterzwammen aan toe.
5. Bak het geheel tot de oesterzwammen goudbruin van kleur zijn.
Serveer de oesterzwam shoarma met platbrood of pita’s naar keuze en knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Tips
Optioneel:
– Voeg tijdens het bakken van de oesterzwammen in de pan twee eetlepels griekse yoghurt toe aan de oesterzwammen en bak dit mee.
Lekker met een avocado, tomaatjes, komkommer en (ingelegde) rode ui:
Snelle ingelegde ui maak je door fijngesneden rode ui te mengen met half natuurazijn, half kokend water en een halve theelepel suiker en zout. 2-3 uur laten staan dan is het klaar.