CONGEE MET BOSPADDENSTOELEN EN EIDOOIER

1 personen
1:15 uur
Inzender: BZ

Een heerlijk gerecht voor als je meer tijd hebt

Ingrediënten

Bouillon:
1 kombu-blad
1 blokje paddenstoelenbouillon
2 stengels sereh
1 gedroogde chilipeper
2 cm gember
2 keffirblaadjes
3 wortels
1,5 l water

Eidooiermengsel:
5 el sojasaus
2 el mirin
2 eidooiers

Vulling:
80 g zwarte rijst
150 g risottorijst
8 stengels bosui
verse gember
5 tenen knoflook
60 ml zonnebloemolie
200 g paddenstoelen naar keuze
1 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
2 el witte sesamzaadjes
2 el zwarte sesamzaadjes
1 rasp citroenschil
3 el sojasaus

Bereiding

– Laat de ingrediënten, schoongemaakt en kleiner gesneden in de 1,5 liter water voor de bouillon een halfuur trekken op laag vuur.
– Snijd de bosui in ringen, rasp de gember en hak de knoflook fijn.
– Snijd of pluk de paddestoelen kleiner.
– Meng voor het eidooiermengsel de sojasaus met de mirin en laat de eidooiers hier ongeveer een half uur in liggen. Ze worden dan stevig.
– Fruit de bosui, gember en knoflook in de zonnebloemolie op een laag vuur en haal dan de helft eruit.
– Voeg de paddenstoelen toe en bak met de helft van het uimengsel.
– Meng de andere helft die je eruit hebt gehaald met de chilivlokken, paprikapoeder, sesamzaadjes, wat citroenrasp en de sojasaus.
– Voeg de rijst aan het paddenstoelenmengsel toe, schenk hier de gezeefde bouillon op en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar worden.
– Schep in kommen samen met wat van het chillivlokkenmengsel en eidooiermengsel.
Serveer direct.