CAESAR SALADE

2 personen
0:45 uur
Inzender: BZ

Simpel en lekker

Ingrediënten

100 g kikkererwten uit blik
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 eieren
2 kleine kropjes romaine sla
100 g cherrytomaatjes
1 avocado
100 g croutons
50 g Parmezaanse kaas

Caesar Dressing:
180 g rauwe cashewnoten
1,5 dl water
1 teentje knoflook
2 el kappertjes
1 el worcestersaus
2 tl mosterd
2 el citroensap
zout en peper

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 180˚C
• Laat de kikkererwten goed uitlekken, doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook en wat olijfolie. Rooster de kikkererwten 35-40 minuten.
• Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
• Pluk de romaine sla, was ze en laat goed uitlekken. Was de tomaatjes en halveer ze eventueel en maak de avocado schoon.
• Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge mengbeker en pureer ze glad met een staafmixer.
• Doe de sla samen met de tomaatjes, avocado en geroosterde kikkererwten in een kom. Verdeel de dressing erover en tenslotte de croutons en Parmezaanse kaas.