BANANEN NOTENBROOD

8 personen
0:15 uur
Inzender: BZ

Makkelijk te maken en een gezond toetje!

Ingrediënten

100 g boter
100 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
5 bananen
1 biologische citroen
100 g walnoten
450 g speltbloem
1 zakje bakpoeder
snufje zout
cakeblik van 27 cm lengte

Bereiding

– Roer de boter romig samen met de basterdsuiker en de vanillesuiker, voeg dan de eieren toe en klop het geheel nog even door.
– Prak de bananen, roer er een theelepel citroensap door en voeg de geprakte bananen toe aan de romig geroerde boter.
– Hak de noten en meng ze door de bananen-botermassa.
– Doe de broodmix samen met de bakpoeder en het snufje zout in een grote beslagkom. Kneed het geheel samen met het bananen-notenmengsel met een mixer tot een stevig beslag. Laat het afgedekt ± 10 minuten rusten op een lauwwarme plaats.
– Verwarm intussen de oven voor op 180˚C.
– Vul de ingevette bakvorm met het beslag en bak het ‘brood’ in het midden van de voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar en goudbruin. Laat het op een rooster afkoelen.

Tips

je kunt de noten naar keuze variëren.
ook lekker om wat kaneel toe te voegen.