APPEL-PEER CRUMBLE
Heerlijke Appel Peer crumble!
Ingrediënten
1 appel
1 peer
kaneel
40 g sojaboter
90 g zelfrijzend bakmeel
55 g suiker
snufje zout

Bereiding
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180˚C.
– Schil de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, schep er ± 1 theelepel kaneel door.
– Maak de crumble door ijskoude boter samen met zelfrijzend bakmeel, de suiker en een snufje zout, in een kommetje, te prakken met een vork. Zodra er grote ‘kruimels’ (crumble) ontstaan, het schaaltje even in de koelkast zetten tot gebruik.
– Doe de appel/peer stukjes in ingevette, ovenvaste schaaltjes en strooi er de ‘kruimels’ op, bak de appel-peercrumble, in het midden van de oven, in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct!
Tips
TIP: Ook lekker om wat citroensap en rasp toe te voegen aan het appel/peermengsel.
TIP: Vervang het zelfrijzend bakmeel door amandelmeel.
TIP: Serveer met stijfgeslagen slagroom of een bolletje ijs.
Je kunt de appel-peer vervangen door pruimen of perziken-nectarines (zonder pit).