AARDAPPELFOCACCIA
Zo ontzettend lekker en vult ook zo goed!
Ingrediënten
1,5 dl warm water
2 tl droge gist
1 grote aardappel (gestoomd en gepureerd)
250 g ‘00’ bloem
1 tl suiker
100 g Taleggio kaasblokjes
12 kerstomaatjes
3 kleine aardappelen (gekookt en in plakjes)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
verse takjes oregano, rozemarijn en tijm [hoeveel?]
zout en peper

Bereiding
• Meng het water met de suiker en voeg de gist toe. Laat dit 15 minuten staan.
• Verwarm de oven voor op 220˚C.
• Meng dan de bloem met het zout en roer hier de gepureerde aardappel door.
• Voeg het gist-watermengsel toe en blijf 15 minuten mengen tot het een mooi deeg is.
• Laat dit rijzen tot het deeg is verdubbeld en doe het vervolgens in een ovenschaal. Druk met je vingers gaten in het deeg.
• Maak verder op als een ‘gevulde’ focaccia met de overige ingrediënten en bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Tips
Je kunt eindeloos variëren met dit basisdeeg, ook lekker om na het afbakken te bestrooien met rucola.