Nasi met satè
Super lekker 😋 en passend in een koolhydraat beperkte leefstijl!
Ingrediënten
Nodig:
– 400 gram grove gele wortelnasi
– nasikruiden
– 250 gram nasigroente
– 2 eetlepels ketjap
– 1 teentje knoflook
– scheutje olijfolie
Voor de satésaus :
– 100 gram pindakaas
– 200 ml kokosmelk
– 1/2 eetlepel sambal
– 1 eetlepel ketjap

Bereiding
1. Snijd een kleine helft van de kipfilet in kleine stukjes voor in de nasi en de andere helft in grote stukken voor de saté en doe ze in een kom.
2. Voeg de ketjap toe en knoflook erbij en laat minimaal 10 minuten staan.
3. Bak dan met wat olijfolie de kleine stukjes kipfilet in een grote pan waar de nasi straks bij komt en de grote stukken in de andere pan.
4. Voeg in de grote pan het groentepakket, gele wortel nasi en nasikruiden toe.
5. Doe bij de kipsaté de pindasaus, kokosmelk, sambal en ketjap en verwarm langzaam op.
.
Tips
Tip: De grote stukken kip op een stokje prikken en even op de trilplaat bakken kan ook 🙂