LENTEPASTA MET ERWTEN EN HAZELNOTEN
Mijn favoriete lente pasta
Ingrediënten
350 gram pasta
Bos groene asperges
1 courgette
350 gram doperwten, vriezer
1 citroen
70 gram hazelnoten
2 eetlepels crème fraîche
Verse basilicum
Parmezaan
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snijd de onderkant van de asperges, Nu snijd je het kopje eraf (ongeveer 5cm) en de stengel doormidden.Snijd de courgette in stukjes.
Rasp de citroen en snijd hem doormidden. Je gebruikt één helft voor het sap.
Hak de hazelnoten grof en bak kort in een lepel olijfolie.
Bak in een hapjespan de asperges, ook de kopjes, 2 minuten, voeg dan de courgette toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg erwten, het citroensap van 1/2 citroen, citroenrasp en 2 eetlepels crème frache toe. Voeg peper en zout toe. Roer de pasta er door en bestrooi met de hazelnoten en basilicum. Verse Parmezaan er bij en eten maar.