SPAANSE RIJST MET HOLLANDSE GROENTEN

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Spaans in combinatie met Hollandse ingrediënten

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
5 el olijfolie
350 g risottorijst
1 l groentebouillon
300 g diepvries doperwtjes
200 g groene asperges of snijbonen
1 rode paprika
100 g kleine tomaatjes
verse bieslook
150 g fetablokjes

Bereiding

• Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.
• Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan, maar laat ze niet bruin worden.
• Voeg in een keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op. Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst. Doe dit op een matig vuur.
• Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de erwtjes en de groene asperges of snijbonen kort in kokend water met wat zout.
• Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn.
• Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte fetablokjes.
• Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper en zout.
• Garneer met de fijngeknipte bieslook.