JAMBALAYA
Een buurtzorg medewerker recept
Ingrediënten
2 tomaten
1 rode paprika
3 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
1 grote ui
3 el olie
250 g vegetarische worst
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl cajunkruiden
250 g zilvervliesrijst
5 dl groentebouillon
100 g (diepvries) tuinerwtjes
verse peterselie

Bereiding
– Maak alle groenten schoon, snipper de knoflook en de ui fijn. Snijd de overige groenten in kleine blokjes.
– Fruit de ui en knoflook in de olie, in een grote braad- of wokpan. Snijd de worst in kleine stukjes en bak ze even mee met de ui en de knoflook. Voeg de cajunkruiden toe samen met de paprika en de tomatenpuree, laat het meewarmen.
– Schep er vervolgens de gesneden paprika en bleekselderij bij, dan de rijst en roer alles goed door.
– Schenk er de bouillon bij, roer door en laat de jambalaya in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar worden.
– Voeg de laatste 10 minuten de tuinerwtjes toe en ten slotte wat fijngehakte peterselie.
– Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper.
Tips
Vervang de vegetarische worst door oesterzwammen, scheur ze in dunne reepjes en bak ze in wat boter of olie in een koekenpan bruin en krokant.
Serveer er schijfjes citroen bij voor een frisse toon.