GADO GADO

2 personen
1:15 uur
Inzender: BZ

Heerlijk indonesisch gerecht

Ingrediënten

2 zakjes lontong
2 eieren
½ spitskool
1 kleine bloemkool
2 wortels
½ komkommer

Pindasaus:
4 el pindakaas
1 dl melk
1 ½ dl cola
2 el ketjap manis
1 el sambal oelek

Bereiding

• Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (60 minuten), bij voorkeur een dag eerder, zodat de rijst door en door koud kan worden.
• Kook de eieren hard en pel ze.
• Snijd de spitskool in heel fijne reepjes, de bloemkool in kleine roosjes, de wortel in dunne reepjes en de komkommer in plakjes.
• Blancheer de spitskool, wortelreepjes en de bloemkool beetgaar.
• Maak de pindasaus door de pindakaas in de melk met cola te verwarmen en maak dit verder op smaak met ketjap en sambal. Als de saus te dik is, kun je wat water toevoegen.
• Serveer de groenten op de lontong en schenk hier de pindasaus op. Serveer met de gekookte eieren, kroepoek en seroendeng.

Tips

Ook lekker met sperziebonen.
Je kunt elke gewenste rijstsoort gebruiken.