VEGABURGER
Een zelfgemaakt vega burger
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (480g)
1 ui
2 teentjes knoflook
½ bosje verse koriander
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
snufje kaneel
versgemalen peper en zout
1 ei
4 el paneermeel
boter

Bereiding
– Laat de kikkererwten goed uitlekken.
– Maak ui en knoflook schoon en snijd ze heel fijn.
– Hak de koriander heel fijn. Doe alles in een foodprocessor of een grote schaal.
– Voeg de gemalen koriander, komijn, kaneel en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Breek het ei erboven en doe ten slotte de paneermeel erbij.
– Pureer het geheel tot een homogene massa. Vorm er ‘hamburgers’ van.
– Smelt wat boter in een koekenpan en bak de VegaBurgers om en om bruin.
– Serveer ze als een hamburger op een broodje met sla, tomaat, uiringen en een zelfgemaakte saus.
Tips
Makkelijk zelf maken i.p.v. een Vega burger uit de supermarkt