PADDENSTOEL CLAFOUTIS
Heerlijk paddenstoel gerechtje
Ingrediënten
50 g bloem
4 eieren
4 el crème fraîche
2 dl melk
versgemalen peper
zout
400 g paddenstoelen
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
25 g boter
½ el verse tijm
50 g geraspte kaas

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een dichte ronde ovenschaal (doorsnee 24 cm) in met wat olie.
– Zeef voor het beslag de bloem boven een beslagkom, breek de eieren erin en voeg de crème fraîche en melk toe. Klop dit met een garde of mixer tot een glad beslag, breng dit verder op smaak met zout en versgemalen peper.
– Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel in gelijke stukjes, maar niet klein! Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in ringetjes.
– Verwarm de boter en smoor hierin de paddenstoelen samen met de knoflook en sjalotjes gedurende 5 minuten, voeg de tijm toe en maak het mengsel verder op smaak met versgemalen peper.
– Schep het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal, schenk het beslag er in en strooi de kaas erover.
– Bak de clafoutis in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Vervang de paddenstoelen door sjalotjes of een andere groente zoals witlof.