SEMUR TERONG

2 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Aubergine op een andere manier

Ingrediënten

4 kemirinoten
2 tomaten
½ rode peper
5 cm verse gember
1 tl gemalen kardemon
1 tl nootmuskaat
2 tl gemalen koriander
1 tl witte peper
2 uien
2 tenen knoflook
2 aubergines
4 el ketjap manis
3 laurierblaadjes
1,5 dl water

Bereiding

– Rooster de kemerinoten in een droge koekenpan.
– Doe ze samen met de in stukken gesneden tomaten, de rode peper, de geschilde gember, kardemon, nootmuskaat, gemalen koriander en witte peper in een hoge beker en pureer het met een staafmixer tot een specerijenpasta, een boemboe.
– Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergines in plakjes.
– Fruit de ui samen met de knoflook in wat olie, voeg de aubergine toe aan de boemboe en laat het geheel ongeveer 15 minuten in een gesloten pan stoven.

Tips

verdubbel de hoeveelheid voor 4 personen of serveer het als bijgerecht. Lekker met gekookte zilvervliesrijst.