PITA FALAFEL

2 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Altijd lekker

Ingrediënten

1 rode ui
1 teen knoflook
250 g kikkererwten (dag van tevoren geweekt)
2 el gehakte verse koriander
½ tl witte peper
½ tl komijn
½ tl gemalen koriander
½ tl kardemom
½ tl bakpoeder
1 ½ el bloem
zonnebloemolie

Zoetzuur:
2 rode uien
1 dl rode wijnazijn
½ dl water
2 el suiker
1 tl zout

Bereiding

– Maak de ui en knoflook schoon, snijd beide heel fijn.
– Laat de kikkerwten heel goed uitlekken, doe ze in een keukenmachine en puls tot het een iets samenhangend geheel is.
– Voeg de andere ingrediënten toe in een kom, roer het geheel goed door en laat even afgedekt in de koelkast staan.
– Vorm er dan in de handpalm falafel ballen van.
– Bak ze in olie in een pan of (voor de gezonde manier) in de oven met wat olijfolie. (oven 180 graden)
– Snijd voor het zoetzuur de rode ui in ringen.
– Verwarm de azijn met water en los hier de suiker en zout in op.
– Voeg de ui toe aan de warme azijn. En laat even staan.
• Serveer de gebakken falafel met afgebakken pitabroodjes en wat verse koriander.

Tips

• Ook lekker met zelfgemaakte knoflooksaus