CHILI SIN CARNE
Oelala wat is dit toch lekker en dan zonder vlees!
Ingrediënten
1 kaneelstokje of 1 tl kaneelpoeder
1 tl piment
1 tl gedroogde oregano
1 tl cacao
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
2 chipotle pepers
1 gedroogde chilipeper
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode punt paprika
1 kopje espresso
5 dl groentebouillon
400 g kidneybonen uit blik
90 g rode linzen uit blik
90 g groene linzen uit blik
1 blik tomatenblokjes
30 ml water (indien nodig)

Bereiding
– Doe de kaneel, piment, oregano, cacao, paprikapoeder en nootmuskaat samen in een vijzel en vijzel dit fijn tot een mooi specerijenmengsel.
– Doe de chipotle peper en de chilipeper samen met de groentebouillon in een hoge maatbeker en pureer dit geheel met een staafmixer.
– Maak de ui, knoflook en paprika schoon, snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in blokjes. Fruit dit in een eetlepel olie, in een braad- of kookpan, gedurende 8 minuten, voeg dan de espresso en de bouillon toe. Roer dit goed door.
– Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat het geheel goed doorwarmen.
– Serveer met gekookte rijst, tortillachips, zure room, limoen en verse koriander.
Tips
Gebruik je gedroogde bonen in plaats van bonen uit blik of pot, dan moeten deze een nacht weken in koud water.
Ook lekker om er guacomole bij te serveren