FLENSJES AUBERGINE

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Om je vingers bij af te likken

Ingrediënten

4 eieren
100 g bloem
60 g geraspte pecorino
2 dl melk
200 g ricotta
50 g peterselie
1 teentje knoflook
2 aubergines
20 zwarte olijven zonder pit
2 dl passata
200 g mozzarella

Bereiding

– Maak een glad beslag van de eieren, bloem, de helft van de pecorino, zout en peper en voeg de melk al roerend toe.
– Doe een klein beetje olie in een koekenpan, schenk als de pan goed heet is een beetje beslag in de pan en laat het dun uitvloeien. Bak zo 10-12 dunne flensjes.
– Meng de ricotta met de rest van de pecorino en peterselie en zout.
– Besmeer de flensjes met het ricottamengsel, rol ze op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
– Verwarm de oven voor op 160˚C.
– Snijd de aubergine in blokjes en hak de knoflook fijn.
– Bak de knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de aubergine in blokjes toe samen met wat zout. Voeg de olijven en de passata toe en laat pruttelen met de deksel op de pan.
– Giet de saus over de flensjes in de ovenschaal en zet die 20 minuten in de voorverwarmde oven.
– Snijd de mozzarella in plakjes, leg ze op de hete saus en laat dat nog 5 minuten in de oven smelten.