TEMPEH SATE
4 personen
1:00 uur
Vegetarische variant op Sate
Ingrediënten
2 cm gember
3 tenen knoflook
2 rawit pepertjes
1 el bruine suiker
2 el tamarindepasta
1 tl zwarte peper
1 tl gemalen komijn
½ tl nootmuskaat
1 tl zout
50 ml zonnebloemolie
50 ml dikke ketjap
400 g tempeh

Bereiding
Meng alle ingrediënten, behalve de tempeh, in een blender en pureer ze.
– Wel houten satéprikkers in warm water gedurende minimaal een half uur.
– Snijd de tempeh in gelijke blokjes, meng ze in een schaal door het specerijenmengsel en laat ze afgedekt een uur in de koelkast marineren.
– Rijg de gemarineerde tempeh aan de stokjes en bak ze in een grillpan met een scheutje olie, op niet te hoog vuur, om en om.
Tips
Lekker met gekookte rijst, komkommersalade en zelfgemaakte pindasaus