SOBANOEDELS MET GROENTEN
Echt heerlijke noedels met veel groenten.
Ingrediënten
200 g sobanoedels
6 lente uitjes
2 wortels
100 g taugé
100 g paksoi grof gesneden.
3 el pindakaas
1 el sojasaus
1 el limoensap
3 tl sesamolie
1 el tamarindepasta
1 tl ahornsiroop
500 g stevige tofu

Bereiding
– Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel ze daarna direct helemaal koud onder stromend water.
– Maak de groenten schoon, snijd de lente ui in ringen, de wortel in reepjes en de paksoi iets grof. Fruit de gesneden groenten in een wok op hoog vuur al omscheppend kort en voeg op het laatst de taugé toe.
– Meng voor de saus de pindakaas met de sojasaus, het limoensap, de sesamolie, de tamarinde, de ahornsiroop en een eetlepel water tot een gladde saus. Roer de saus door de noedels.
– Snijd de tofu in blokjes bak ze in een wok, in wat olie, goudbruin. Meng ze door de noedels samen met de saus en roergebakken groenten.
– Serveer met grof gesneden koriander of zoetzuur.