GROENTE CURRY

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Lekkere curry met groenten

Ingrediënten

400 g linzen
400 g kikkererwten
300 g pompoen
1 aubergine
1 kleine knolselderij
4 teentjes knoflook
zonnebloemolie
50 g gele curry-pasta
200 ml kokosroom
koriander

Bereiding

– Laat de linzen en kikkererwten uitlekken, bewaar een deel van het vocht.
– Maak alle groente schoon en snijd ze in ongeveer gelijke grootte, hak de knoflook heel fijn.
– Verhit 3 eetlepels olie. Roerbak hier de knoflook in, laat het niet bruin worden. Voeg de curry-pasta toe en laat het op een laag vuur even smoren. Doe er vervolgens alle groente bij.
– Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel ± 15 minuten smoren. Voeg nog wat weekvocht van de linzen en de kikkererwten toe.
– Rasp intussen de komkommer grof, laat deze met wat zout bestrooid uitlekken in een zeef. Serveer met wat Balsamico crème bij de curry.
– Breng de groentecurry verder op smaak met versgemalen zout en bestrooi ten slotte met fijngehakte koriander of peterselie

Tips

Lekker met naanbrood of gekookte rijst.