POMPOEN GRATIN & AMANDEL

4 personen
0:30 uur
Inzender: BZ

Pompoen met zuurkool leuke combinatie

Ingrediënten

400 g kruimige aardappelen
500 g pompoen
4 tenen knoflook
150 g boter
200 g zuurkool
100 g blanke amandelen
100 g geraspte Gruyère
100 g geraspte Comté

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 200˚C.
– Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Maak intussen de pompoen schoon, snijd in stukken en doe ze samen met de knoflook in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en meng met olie. Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar. Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.
– Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en hak ze daarna fijn.
– Vet een ovenschaal in met wat boter. Pureer de gekookte aardappelen, roer er de rest van de boter door en maak de puree verder op smaak met zout en peper.
– Vul de ovenschaal met eerst de puree, dan de zuurkool, de geroosterde pompoen, de gehakte amandelen en tenslotte de geraspte Gruyère en Comté.
– Gratineer de ovenschotel in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven van 170˚C goudbruin.

Tips

Je kunt iedere geraspte kaas naar keuze gebruiken.