BOTERBONEN SOEP MET CHILI EN KOKOS
Makkelijk en snel te maken!
Ingrediënten
1 grote ui
1 rode chilipeper
2 el olie
1 tl gemalen kurkuma
450 g boterbonen uit blik
2 groentebouillonblokjes
400 ml kokosmelk uit blik
50 g geraspte kokos
bosje verse koriander

Bereiding
– Maak de ui schoon en snijd de ui fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper heel fijn. Houd wat gesneden peper apart.
– Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, bak hier de ui samen met de peper en kurkuma al omscheppend goudbruin. Laat de bonen goed uitlekken en bak ze kort mee.
– Schenk 6 dl kokend water op de bonen, voeg de bouillonblokjes en kokosmelk toe en breng de soep aan de kook, draai het vuur lager en kook de boterbonensoep in ± 10 minuten met het deksel op de pan verder gaar. Schep er 2 eetlepels bonen uit. Pureer de soep met een staafmixer.
– Pluk de korianderblaadjes en hak ze grof.
– Serveer de boterbonensoep met de achtergehouden bonen, chili en kokos bestrooid met de koriander.
– Ook lekker om eventueel warm naanbrood erbij te serveren.
Tips
Voeg net voor het serveren wat limoensap en rasp toe.
Vervang de boterbonen door iedere andere soort witte bonen, bijvoorbeeld kikkererwten of gewone witte bonen.