MISO SOEP

4 personen
0:45 uur
Inzender: BZ

Weer eens wat anders!

Ingrediënten

Dashi kombu bouillon:
1 vel kombu
10 g dashi
2 stengels sereh
1 gedroogde peper
2 teentjes knoflook
2 bosui
2 keffirblaadjes
2 l water
80 g miso
100 g taugé
200 g noedels
100 g tofu
1 paksoi
100 g kidneybonen uit blik of pot
3 bosui

Bereiding

• Doe alle ingrediënten eventueel wat fijner gesneden, voor de dashi bouillon in een pan en laat deze op een laag vuur ongeveer een ½ uur trekken.
• Snijd intussen de tofu in kleine blokjes en de paksoi in reepjes. Laat de bonen goed uitlekken. Knip de bosui in ringetjes.
• Zeef vervolgens alle ingrediënten eruit en voeg 80 g miso toe. Laat de bouillon niet meer koken!
• Kook de noedels zoals de verpakking aangeeft in de bouillon.
• Voeg ten slotte alle overige ingrediënten toe aan de warme misobouillon.