CACIO E PEPE MET BONEN
Waanzinnig lekker!
Ingrediënten
1 dl olijfolie
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 el peperkorrels
300 g Lima bonen (bonen een nacht weken in koud water)
1 aubergine
80 g Parmezaanse kaas
100 g boter

Bereiding
– Doe de olijfolie in een kookpan, verwarm dit op een matig vuur en voeg de fijngesneden knoflook, rode peper en peperkorrels toe. Laat het niet te heet worden!
– Voeg dan de uitgelekte bonen samen met een liter warm water toe en laat dit tot de helft inkoken op een matig vuur.
– Verwarm de oven voor op 180˚C.
– Snijd intussen de aubergine in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakken erop, besmeer ze met wat olijfolie en bestrooi ze met zout. Rooster ze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
– Voeg de boter en Parmezaanse kaas in delen toe aan de tot de helft ingekookte bonenmassa. Blijf goed roeren!
– Serveer de geroosterde aubergine met de bonen en wat citroenrasp en -sap.